Μονοπάτια και διαδρομές

στη Δημητσάνα και στα γύρω χωριά

Στεμνίτσα - Λούσιος ποταμός - Δημητσάνα

4.45ώρες

12.5 χλμ

Δείτε: Την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το καμπαναριό της, την Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (1443 μ.Χ.) στην Στεμνίτσα (το χωριό των χρυσοχόων). Τη θέα προς την Μεγαλόπολη, τη χαράδρα του ποταμού Λούσιου (όπου οι Νύμφες έλουζαν τον μικρό Δία) με τα μοναστήρια του Προδρόμου...

Περισσότερα

Δημητσάνα – Ζυγοβίστι

1.30 ώρα

3.7 χλμ

Δείτε: Τα Κυκλώπεια τείχη της αρχαίας Τεύθιδος, την εκκλησία της Αγ. Κυριακής, το καμπαναριό, τη Βιβλιοθήκη, το Μουσείο στην οικία Γρηγορίου του Ε΄, την οικία του Παλαιών Πατρών Γερμανού, την Αγ. Παρασκευή στη Δημητσάνα, τη μικρή μονή των Αγ. Αποστόλων – μετόχι της μονής Αιμυαλών, το μνημείο των Αθανάτων: των 197 Ζυγοβιστινών που αποτελούσαν τη φρουρά του Θ. Κολοκοτρώνη.

Περισσότερα

Ζυγοβίστι – Ελάτη

6 ώρες

16.8 χλμ

Δείτε: Την εκκλησία της Αγίας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το Καποδιστριακό Σχολείο του 1829, την παλαιά εκκλησία του Αγιάννη και την «Πέρα Βρύση» στο Ζυγοβίστι, τη ρεματιά στον «Άγιο Γεώργιο», το τετράστρατο στου «Μπιλάλη» (σημαντικό κόμβο των παλιών μονοπατιών που πήγαιναν προς Ράδου και Στεμνίτσα μέσω Χαλικόβρυσης), το οροπέδιο – πηγή «Κοσκίτσα», το διάσελο ανάμεσα στο «Πλειοβούνι» (υψόμ. 1643μ.) και το «Φραγκοβούνι», το οροπέδιο «Βλάχικα», και τον δασικό οικισμό της Ελάτης (το χωριό των υλοτόμων).

Περισσότερα

Ελάτη – Βυτίνα

2.45 ώρες

8.5 χλμ

Δείτε: Την κοιλάδα του ποταμού Μυλάοντα, την πετρόχτιστη βρύση Μακρίνου, το αρχαίο Μεθύδριον, τη βρύση Αρτότση, την Βυτίνα (ορεινό θέρετρο ήδη από τον μεσοπόλεμο), την εκκλησία του Αγ. Τρύφωνα, το μνημείο του περιηγητή Ποταγού και το Λαογραφικό Μουσείο.

Περισσότερα

Βυτίνα – Νυμφασία

1.45 ώρα

5.5 χλμ

Δείτε: Την Παλιά Βυτίνα και τον Βυζαντινό Ναό των Αγίων Αποστόλων του 14ου αι., τα Μαύρα Λιθάρια (συμπαγή ασβεστολιθικό όγκο στο ρου του Μυλάοντα), το πετρόχτιστο Γεφύρι της Τζαβάραινας, την Νυμφασία, την εκκλησία της Αγ. Τριάδας.

Περισσότερα

Νυμφασία – Μαγούλιανα

3.5 ώρες

8.8 χλμ

Δείτε: Το Δρυοδάσος, την γυναικεία μονή της Κερνίτσας, το Ασκηταριό της Σφυρίδας, το Αργυρόκαστρο, τα Μαγούλιανα, το ψηλότερο κατοικημένο χωριό της Πελοποννήσου, το άγαλμα του Φωτάκου, το Λαογραφικό μουσείο, τον τεράστιο Πλάτανο με την πεντάκρηνη πηγή στις ρίζες του, την εκκλησία της Παναγίας με το ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Περισσότερα

Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο

2.15 ώρες

6.8 χλμ

Δείτε: Το παλιό σανατόριο της Μάννας, την κοιλάδα του Ελλά, το Βαλτεσινίκο (το χωριό των ξυλογλυπτών), το πετρόχτιστο σχολείο του Βαλτεσινίκου, το Πολιτιστικό κέντρο με τη λαογραφική συλλογή, την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο του χωριού και του Αϊ Γιώργη με τον οκταγωνικό τρούλο χτισμένη από Λαγκαδιανούς μαστόρους.

Περισσότερα

Δείτε: Την Αγ. Τριάδα, την πηγή στης «Γριάς το λιθάρι», την «Κρύα Βρύση», την τοποθεσία Γκριλά όπου γινόταν η εξόρυξη άμμου από τους Λαγκαδιανούς μαστόρους, το Πανόραμα της Δραϊνας, τους νερόμυλους Ράπη, τα Λαγκάδια (το χωριό των μαστόρων της πέτρας), το μνημείο του κτίστη, την πλατεία Ηρώων, τις εκκλησίες Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Ιωάννη Προδρόμου, την ιστορική οικία των Δεληγιανναίων, το κτίριο του Γυμνασίου Λαγκαδίων.

Περισσότερα

Ξενώνας ΄Εναστρον

Βρισκόμαστε στην Δημητσάνα της Αρκαδίας. Ο ξενώνας στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό, πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο κτίριο και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φιλοξενία.

Παρακαλούμε κάντε κράτηση ή ελάτε σε συνεννόηση μαζί μας σχετικά με τις ημερομηνίες άφιξής σας.

Press

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ο καιρός στην περιοχή μας Σε πραγματικό χρόνο

Επικοινωνία

Ξενώνας Έναστρον
Δημητσάνα Αρκαδίας
τηλέφωνο: 2795031684
κινητό: 6942630155
e-mail: info@xenonasenastron.gr
Κρατήσεις - Reservations